....

....

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: EleÅŸtirildiÄŸinizde Nasıl Tepki Gösterirsiniz?
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 15:26 
Eleştirildiğinizde Nasıl Tepki Gösterirsiniz?

Olumlu Düşünerek:
1. İyi yanlarım var ki eleştiriliyorum. Meyvesiz ağaç taşlanmaz. Bir şeyler başarmasam birileri beni fark etmeyecekti. Sevinç duyuyorum.

2. Her insan hata yapabilir. Hatalarımdan kurtulabilmek benim için büyük şereftir. Bu eleştiri sayesinde bilmediğim bir hatamı görebilirim. Eleştiri haksız olsa bile yine de kendimi kontrol etmeme neden oluyor. Eleştiriler yüzünden yanlış yapıp yapmadığımı kontrol ederek yanlışlarımı görüyorum. Dahası doğrularımın doğruluğundan emin oluyorum. Eleştirilmeyi seviyorum.

3. İnsan gurura kapıldığında tüm başarıları yok olur. Yüz üstü devrilir. Eleştiriler gururumu inciterek beni eğitiyor. Böylece gururdan kurtuluyorum. Kazanacağım tevazu sayesinde başarılarım gittikçe artacak. Eleştirilmek güzel.

4. Haksız yere eleştirip gıybet yapan gıybeti ölçüsünde eleştirdiği insanın günahlarını üstlenir. Haksız eleştirenlerden kader intikamımı kat kat fazla alıyor. Günahımın temizlenmesi beni niçin üzsün? Kaderin adaletine niçin itiraz edeyim?

5. Büyük başarılar büyük zorluklara göğüs germeyi gerektirir. Peygamberler bile ne büyük hakaretlere uğramışlardı. Ne kadar doğru yapsam da birileri mutlaka benim aleyhimde olacak. O yüzden büyük liderlerin yaptığı gibi dayanıklı olmalıyım. Eleştiriler dayanma gücümü arttırıyor.

Olumsuz Düşünerek

1. Bu adam bana hakaret etmek istiyor. Beni küçük düşürmeye çalışıyor. Alçak adam. Kötü adam olmasaydı böyle kötü davranmazdı. Onun kötü olduğunu görüyor ondan nefret ediyorum. Onun gibi insanlarla asla dost olamam.

2. Benim gururum incindi. Kimse beni incitemez. Bana yapılan bu hakaretin altında kalamam. İntikamımı ona hakaret ederek almalıyım. O da kimmiş? Kendisini insan mı sanıyor? Geri zekalı ne biliyor da konuşuyor? Ben yıllarca okudum. En iyisini biliyorum bu yüzden en iyisini yaptım. Bana yapılanın altında kalamam. Ona karşılık vermek zorundayım.

3. İnsanlarla konuşmaya gelmiyor. Bütün insanlar kötü. Onlar için bir şeyler yapıyorsunuz ve size hakaret ediyorlar. Kendi dünyama çekilmeliyim. Onları kendi hallerine bırakayım. Ne halleri varsa görsünler. Artık yazmıyorum konuşmuyorum üretmiyorum. Tüm çabalarım boşa gidiyor çünkü.

4. Bu kadar eleştirildiğime göre galiba ben yeteneksizin tekiyim. Halimden utanç duyuyorum. Yanlış bir şey yapıp bunca hakaretlere uğramaktansa hiçbir şey yapmayayım daha iyi.

Eleştirildiğinizde nasıl düşündüğünüze bakın. Kişiliğinizi çözümleyeceksiniz

Mesaj BaÅŸlığı: Re: EleÅŸtirildiÄŸinizde Nasıl Tepki Gösterirsiniz?
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 06:18 
o anki ruh halime bağlı desem.birde karşı tarafın kullandığı üsluba.
çok üstüme geliniyorsa,yeter artık benim yergiye değil övgüye ihtiyacım var derim.zamanında çok eleştiriyle bu yaşıma geldiğim için fazla üstüme gelinmesini kaldıramıyorum.ama değer vermediğim bir kişiyse eleştiren kafama takmam,değer verdiğim insan beni yerle bir ediyorsa gururuma çok dokunur..

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 08:56 
Kullanıcı avatarı
boyle>>> [smilie=aikido.gif]

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 15:34 
Kullanıcı avatarı
Tepki mi ne tepkisi? Tepki ne arar la sflide.. [smilie=bad.gif]

Yaptım dersin kendine, sonunda geçtim karşıya.....

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 16:47 
Kullanıcı avatarı
Ulasilmaz yazdı:
Tepki mi ne tepkisi? Tepki ne arar la sflide.. [smilie=bad.gif]

katiliyorum, icimize ata ata bu hale geldik zaten. [smilie=bad.gif]

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 20:55 
Ben genelde eleştiri karşısında asla hemen dikenlerimi çıkartmam..mutlaka dinlerim sonuna kadar..çünkü karşıya eleştiri izni vererek aslında kendinizi başkasının gözüyle görme imkanını buluyosunuz..yeter ki iyi niyetli ve yapıcı bi eleştiri olsun can feda..ama karşımdakinin yaptığı bi çeşit öfke kusmak ise; eleştirinin arkasına sığınarak beni yaralamaya çalışmak ise o zaman sinirlenirim ve karşımdakinin çenesini kapatmasını beklerim..

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010, 20:56 
Kullanıcı avatarı
Eleştiriyi yapan kişiye bağlı :p

Elma şekerine bulanmış ağzımı.
YaramazLık yaptığımda annem göremesin diye .
SakLandığım kapı ağzını.
Oysa . . .
ÇOKTAN SOBELEDİ HAYAT .

Profil  Ã‡evrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Panel

Başa Dön Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz