....

....

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Sf Telkinler benden olsun...
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 15:48 
1 ay dinle telkin benden.. Ama önce yazımı oku

Gördüğüm kadarıyla forumdaki bazı arkadaşlar sf yi iyice kabullenmiş. Hatta bu nick lerinden bile belli. Yapmayın arkadaşlar biraz özgüven hepsi bu.
Bence en önemli etken sf yi kabulleniyor olmak. "sosyal fobiyi yenmeliyim" yada "neden böyleyim yaa offf" gibi düşüncelerimiz olduğu sürece sosyal fobi devam edecektir. "ya hoca beni tahtaya kaldırırsa, kızrıp bozarır ve rezil olursam" bu gibi düşünceler bizleri sosyal fobinin en dibine iter. Tahtaya nezaman kalkacağımızı yada birileriyle nezaman nerde konuşacağımızı bilemeyiz. İşte bu yüzden düşünce yapımızı değiştirip " tahtaya kalarsam rahat,sakin ve doğal olmalıyım" demeliyiz. işte tüm mesele bu!!
Kaçındığımız tüm davranışları bu şekilde değiştirip eski düşünce yapımızdan kurtulmalıyız. Bişey kaybetmez aksine karlı çıkarız Bu tarz bişey hayal ederken hemen değiştirin zaten insanın herhangi bişeye alışma süresi ortalama 7 gündür. 7 gün sonra hep olumlu düşünmeye ve sanki hiç sf li değilşmiş gibi düşünmeye başlarsınız. Panik, heyecan v.s gibi eylemleri asla düşünmemeli hatta ağzımıza bile almamalıyız. "topluluk ününde heyacanlanmıyorum" diyerek yenemeyiz. "topluluk önünde başım dik ve kendime olan güvenim tam" doğru şekli budur. Hiçbir şeyin asla bahanesi olmaz bizi bu duruma iten kendimizden başkası değildir. Tabi aile etkenini de unutmamak lazım. Bizleri pohpohlayan, şımartan ve sürekli el üstünde tutan bi çocuk olasydık arsız yüzssüz utanmaz birisi olurduk emin olun. :D Evet aslında kulağa hoş geliyor..Bizde kendi kendimizi şımartacağız arkadaşlar.
"ben böyleyim artık" demeyelim ve bugünden itibaren "ben değişiyorum, insanlarla konuşabiliyorum ve kendime olan güvenim günden güne artıyor" diyelim. Mesela şuan bikaç kez söyleyin bunu.
Herügn 15-20 dk gözlerimizi kapatıp dik oturur bir pozisyonda sizi en çok zorlayan anları düşünüz yüzyüze gelin ve aksini düşünün. Düşünmek bu kadar zor olmasa gerek. Sosyal fobinin temelinde yatan ikinci etken ise GÜVEN dir. Öncelikle kendimizi her halimizle kabul edip yaşadığımız en zor ve rezil anları affetmeliyiz. Zira o anlar sayesinde bişeyler öğrenir ve olgunlaşırız. Bizler neysek Oyuz. Tipin, cinsin, görünüşün ne olursa olsun hiç farketmez. Bunu kabullenmeyin siz bu değilsiniz. "ben biraz çekingenim" gibi söylemleri kullanmayın. Sen de herkes gibisin. Diğer insanlarla aynısın. herkes yer, içer ve pisler. Kendini iyi hissetmek için evden çıkarken güzelce giyin, parfumunu sık, dişlerini fırçala ve saçlarına özen göster. Herdaim başın dik göğsün kabarık olsun kardeşim!
Ben şuan çok ama çok iyiyim sizleride kurtarırsam ne mutlu bana.
Dostlarım inanın bana kimseye kimseden fayda yok o nedenle iş başa düşüyor. Yapmamız gereken basit;
bu Sf illetine inamayacak, düşünmeyecek kendi kendimizi pohpohlayacağız, şımartacağız. Değişime sizde hayret edeceksiniz.
Bu mp3 telkin benden sizlere hediye olsun. 4 farklı müzik tarzında yaptım.
En çok gece yatarken kulaklıkla faydasını görürsünüz. Değişime hazır olun bol şans..

http://rapidshare.com/files/363614769/s ... e.rar.html

Profil  Ã‡evrimdışı

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Sf Telkinler benden olsun...
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 16:03 
Global moderatör
Kullanıcı avatarı
Eline sağlık, Senmi seslendirdin bunları ?

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 18:49 
Evet mahsunkul aylardır sık eleyip ince dokuyarak araştırdığım herşeyden faydalanarak hazırladım bu telkinleri. İnşallah faydasını görür arkadaşlar

En son tirpan tarafından 10 Mar 2010, 18:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 18:57 
Bu arada gün içerisinde ne zaman aklımıza sosyal fobi gelirse hemen arkasından her ortamda rahat ve kendinizden emin olduğunuzu hayal edin ve bunu alışkanlık haline geitirin.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 19:37 
Global moderatör
Kullanıcı avatarı
Telkinler bana bi fayda vermiyor, ama bi çok arkadaşa faydası olabilir. herkezin yanıt verdiği tedavi yöntemi farklıdır sonuçta..

mp3'ler gayet güzel olmuş bu arada, tebrik ediyorum. [smilie=good.gif]

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010, 21:42 
galiba bazı arkadaşlar kuantum düşünce sistemini çözümün bir parçası gibi görmeye ısrar ediyor.''tahtaya kalkarsam sakin,doğal ve rahat olmalıyım'' diyince bir okyanus dolusu insan karşısında rahatlıkla stand-up yapabilecek bir güven seviyesinemi geliyoruz?bu kadar kolay değil bence..
bizler neysek oyuz demişsin aynen öyle.peki o zaman çekingen biri olduğumuzu neden kabul etmeyelim?aksini düşünerek ömür boyu bu avuntuyla yaşamak sence biraz kendini kandırmak gibi olmazmı?neticede çözüm arayışında bulunmamız gerek böyle düşünürken buna neden gerek duyalım eğer değilsek?sf ile arkadaş olmamak lazım evet ama aynı zamanda sfyide iyi kavrayıp küçüksememekte gerekmezmi?
yanlış anlama seni eleştiriyorum ama bir bildiğim var.yaşayan insanlar için soğuk,karanlık,dumanlı bir yolda yürümekle eşdeğer olan bu illetin çözümü böylesine iki kelimeyle iki telkinle çözülebilecek bir sorun konumuna indirgenmemelidir çünkü ciddi birşeydir bu..evet yanlış şeyler düşünürsün ama bu beyninle ilgilidir.burada problemi yaratan mantıktır ve sorunlarda aynı mantıkla çözümlenemez..söylediklerin uzun vadede yapılsa bir nebze olsun sonuç alınabilir belki ama öyle konuşmamışsın anladığım kadarıyla.
ayrıca mp3 hazırlaman çok hoşuma gitti..eline sağlık [smilie=buba.gif]

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2010, 18:19 
Evet çözümü inan bana bu kadar basit. Hemde 3-5 kelimeyle. Ama telkinleri dinlerken sen hala içten içe "yok nu iş böyle olmaz" yada "ben bu dediklerini hayatta yapamam" diye düşünürsen elbette faydasını görmezsin. Bana kalırsa bu telkinleri kendi sesinle okuyup dinle. Dinlerken her cümlenin sonunda o eylemleri yaptığını düşün. 1 ay sonra görüşürüz diyorum ben ;)

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2010, 22:50 
Kullanıcı avatarı
bazı arkadaşlar inanmıyor ama, nasıl sf olduklarını sanıyorlar??

evet mantıklı gelmiyor olabilir.diyorsunuz ki ben bunları dinleyince veya söyleyince mi değişeceğim. peki siz örneğin 25 yaşındaysanız, 25 yıl boyunca neler duydunuz etrafınızdan bir düşünün.ailenizden mesela.dur sen yapamazsın, sen onu beceremezsin, tek başına gitme, zaten başaracağını sanmıyordum, bizim çocuk utangaçtır konuşsana oğlum-kızım vs...daha da çoğaltabiliriz.en önemlisi hep kıyas edildiniz ve hep başkalarının sizden daha iyi olduğunu ve kendinizin değersiz olduğu telkinini aldnız.şimdi de tam tersini yapacaksınız.fakat 25 yılın telkini tabi ki 1-2 günde değiştirmez insanı.ve bunda size yardım edecek kimse yok ne yazık ki.25 yıl boyunca elbirliğiyle bu hale getirildik fakat şimdi kendi çabamızla kurtulmak zorundayız.ama başlayan hiçbirşey kaybetmez.ve yol doğru bir yoldur.bizi buraya getiren yoldur.aynı yoldan geri döneceğiz ama yol uzun tabi.herkese bu yolda başarılar dilerim...

Nasılsa açamaz gölge çiçeği...

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010, 12:48 
Link çalışmıyor...

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010, 14:03 
Global moderatör
Kullanıcı avatarı
Tekrar upload ettim. Link yenilendi..

Profil  Ã‡evrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Panel

Başa Dön Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz