PAXIL'in GÜCÜ!!

İlaçlar hakkında merak ettikleriniz..
0x43
Mesajlar: 11
Kayıt: 05 Ara 2005, 16:24

PAXIL'in GÜCÜ!!

Mesaj gönderen 0x43 »

Öncelikle herkeze merhaba. Böyle bir girişimde bulunulduğu için bu ortamın sağlanmasında emeği geçen herkeze teşekkür etmek istiyorum öncelikle.

Yanılmıyorsam bu yazdıklarımı okuyacak olan insanlar bana en yakın benimde en yakın olduğum ve birbirimizi anlama lüksüne sahip tek insanlarız.

Ne doktorlar ne yakınlarınız ne sevdikleriniz sizi veya beni anlayamaz. nasrettin hocanın bir hikayesi vardır kendisi damdan düşmüş başını yere çarpmış etrafındakiler doktor doktor diye bağırırken hoca araya girmiş ve ne doktor be! bana daha önce damdan duşup başını yere çarpmiş birini çağrın demiş. Sanırımki bu örnek hislerimi anlatmam için son derece yeterli.

Ben insanların söyledikleri TIP uzmanlarının atıp tuttuklarının aksine bir çok şeyi başardım. Onlara göre Sosyal fobi sahibi bir kişi ne akademik nede mesleki olarak başarılı olamazdı. Ancak ben çoğu full sosyal arkadaşın başaramayacaklarını başardım. Bunlara deyinmemin sebebi kendi reklamımı yapmak değil zira eski dönemlerde çektiğim işkencelerin etkilerini bildiğim ve aynı işkeneceleri çeken arkadaşlarında burada olduğuna inanmam.

Ümitsizliklere çaresizlere kapiliyoruz çoğu zaman normal insanlara göre kat kat fazla oluyor bu. Ömrümün yaklaşık olarak %70'i ki bu ergenlik ve erişkinliğide içine alan bir süreç tamamıyla tek bir odanın içinde geçti.
Ancak mesleğim dahil her türlü ihtiyacımı sağlayabildiğim bilgisayar ve internet sürekli yanımdaydı.

Ancak bu birikenlerin yaşında zorlaması ile beraber artık o odadan çıkmam gerekiyordu. Bunu denediğimde bitmiş olduğumuda fark ettim.
Çünki sosyal fobiyi normal bir sosyal fobiğe göre 4 misli yaşiyordum.
İnsan içine çıkmaktan ziyade gün ışığına çıktığımda bile etkileniyordum
Bakkala dahi gidemez bir haldeydim. Çözüm olduğuna inandığım (sebebi çaresizliktir yukarıda deyindim) intaharı denedim. 2 girişimimde başarısız oldu benim yaptığımı yine TIPcı arkadaşlar düzeltti. İyikide düzeltmişler bu konuda onlara minettarım. Kesinlikle aklın ucundan bile geçmemesi gerektiğine inandığım bir çözüm şuan bu.


Ve günlerimi bu problemler zincirini çözmek için yollar aramak için harcamaya başladım. Sosyal fobi öyle illet bir hastalıktır ki var oluşundan itibaren her geçen gün kendine yeni bir cok psikolojik problem ekler ve genişler.

Çoğu konu ile bilgili insanin belli bir derecede kendini koruyacağı görüşünün aksine sosyal fobi sürekli hem kendini geliştirmekte hemde başka problemlere yol açmaktadır. Bu kendi üzerimdeki örnekler ve araştırmalarımla sabittir.

Biliyoruzki sosyal fobinin en temelinde b*ktan bir beyin kimyası ve elektriksel yapı mevcuttur. Psikologlar bu kimyevi durumu duzeltmek için buna sebebiyet veren duygular veya anti duygular yada direk ilaçlara yönelirler. (Genelde böle oluyor)

Yine araştırmalarım ve kendi üzerimde yaptığım denemelerde gördüğüm bir kaç şey varki bu kimyayı bozacak olan anti kimya yani ilaç aksine insanin içinde var. Bunların başlıca örneği olabileceğine inandığım iki sey varkı 1. Sinirlenme 2. Hırs Eğer gerçekten konsantre olup beyin kimyanizi sinir ve hırs üretecek konuma sokarsanız görüceksiniz ki sosyal fobi ortadan kalkmış olacak. Doktorlar ise burda şöyle bir öneri yaparlar buda geneldir ama her zaman bu şekilde olmaz. Derin nefes alarak sayı saymanızı isterler burda aslinda bildiginiz üzre nefesin bir anlami yoktur aklınızı başka bişeye çekersiniz ve anlık baskıdan kurtulur gibi olursunuz açık konuşmak gerekirse bir b*ka yaradıgını görmedim duymadım bilmiyorum.

Bayadır yaziyorum ancak yazının sonlarında daha öncedende düşündüğüm noktada Paxil'i anlatmaya gecicektim ki sanırım o satırlardayım şuan. Psikiyatristler bunu söylemekten kaçınırlar ama ben açık konuşacam dost acı söyler derler. Sosyal fobi ve/veya benzeri hastaliklarin terapi ile konuşma ile çözümü nerdeyse binde bir görülür.
ve bu oran bana göre başarısızlıktır size örneklediğim Sinir ve Hırs hisleri bile çok ele gelir şeyler değildir 5'de 3 başarıya ulaştığım tek methodki eminim sizinde buna benzer bir çok keşfettiğiniz ama %100 verim alamadığınız noktalar vardır.

Peki bu söylediklerim ne demek oluyor sosyal fobinin tedavisi yok bizimi kandiriyorlar? Hayır tabiki değil tedavi mevcut. Ancak benim gerçek anlamda tedavi diyebileceğim anlayış %100 verimli olandır. Bu bağlamda
hipnoz terapiler dinlemeler denemeler ev ödevleri tamamiyle elenir ve bana göre anlamsızdır.

Dünyaca ünlü bilim adamlarının kabul ettiği bir şey vardırki bunu psikiyatristlerin kabul etmediğini görürsünüz genelde ama araştırırsanız özellikle yabancı dili olan arkadaşlara öneriyorum burda google'ı görüceksinizki sabit olan şey Sosyal fobinin normal bir Böbrek yetmezliğinden farkının olmaması yani demek istediğim bu psikolojik bir problem olarak bilinir zaten yüzeye öyle çıktığı içinde öledir ancak bunun sebebi Beyin'in kimya veya manyetik problemleridir. Buda normal bir organ probleminden yani Bilgisayar deyimi ile Donanımsal bir problemden farkı yoktur.

Eğer Akcigerlerinizde bronşit hastalığına sahipseniz bunu hislerle konuşarak yada terapi görerek hipnoz olarak aşamazsınız. (milyonda bir aşanlara rastlanmış gariptir sosyal fobidede öyle.)

Bu bağlamda direkt olarak bir mudale gerekmektedir. Diğer bir deyişle fiziki bir mudale. E beyin ameliyatı günümüzde yeteri kadar gelişmediğinden bunu ilaçlarlada tedavi edemiyor ancak blockluyorlar.

bildiğiniz ve kullandığınız sizinde taktir ettiğiniz üzre tüm depresan ilaçlar bloker yapıdadır. Yanlız bir takım arkadaşlar büyük bir yanılgı içerisindedir Depresan ilaçları uyuşturucu olarak nitelendiriyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır depresan ilaçlarin %90'ı kesinlikle uyuşturucu değildir.
Alkol eroin vb. gibi maddeler ile benzetilemezler.

Bu ilaçlar çok yüksek tabiki günümüze göre çok yüksek teknolojik ve bilimsel methodlar ile üretiliyorlar.

Ve işte bu nokada Paxil'ın gücü baş göstermektedir. Araştıranlar bilirler kulvarında en öndeki ilaçlardan birisidir paxil.
Şunuda çok rahatlikla söyleyebilirmki Paxil Sosyal fobinin katilidir.

Şimdi sizinle paylaşıcaklarımda Paxil den bayaca söz edeceğim. Bir çok doktora gittim hiç birinden verim alamadım. Sonuça kendim araştirmaya başladım bu konuda araştirma yapan nerdeyse tüm amerikan universitelerinin makalelerini okudum ordaki hocalar ile mailleştim.

Ve bu araştırmalar ışığında paxil ile tanıştım. Ve aşağıdaki gerçekleri kendimi kobay olarak kullanip saptadım.

Paxil çoğu mercihce yeni nesil olarak kabul edilir. Ve yine aynı şekilde bir çok kurum mercih tarafından dört gözle beklenen bir depresandı.

Beklenen bir süre önce gerçekleşti ve Paxil sektördeki yerini aldı. Ben bu bilgilerin bir kısmına paxil'i kullanmaya başlamadan önce bir kısmınada başladıkdan sonra sahip oldum.

Önemli Not : Aşağıda paxil hakkinda belirti ve kullanım ile ilgili söyleceklerim herkez için geçerli olmayabilir.

Paxil için yorum yapabilmek için 1 ay kullanmak kesinlikle yetersizdir. İlaç için bişiler söyleyebilme yetkisine sahip olmak için önce 3 ay kesinlikle kesintisiz olarak kullanılmalı bu süre zarfının son kısımlarında deneyler yapmak gerekmektedir. Her sosyal fobide değişen bir içeriktir buki herkezin en cok çekindiği ortam farklıdır. Ortak nokta olarak ÖSYM gibi önemli sınavlar örnek gösterilebilir. Kesinlikle ilaçsiz olarak en çok korkulan konum ortam ne ise bu 3 aylık dilimin son çeyreğinde ortama girilmeli ilaçın performansı gözlenmelidir. Başarılı diyebilmek için ise %100 verim gözlenirken aranmalıdır. Doktor tarafından tavsiye edilenin aksine kendi metabolizmanizi hissederek dozu ayarlamanız yararınıza olacaktır.

İlaç için alışım süreci 10mg gün olarak bilinir ve bu sürede ilaç sizi korumaz sadece metabolizmanızın alışması sağlanir. Sonrasinda 20mg yani 1 tablet gün yeterli görünür ancak bu herkez için kesinlikle ve kesinlikle geçerli değildir.

Soru : Paxil'in yan etkileri varmıdır varsa tehlikelimidir? Paxil uyku yaparmı? Paxil bağımlılık yaparmı? Paxil ileride doz artımlarını gerektirebilirmi? Paxil'i ne kadar süre boyunca kullanabilirim?

Paxil'in tabikide yan etkileri mevcuttur ancak yapilan araştirmalar ışığında 10 kişiden sadece 1 veya 2'sinde rastlanmıştır. ( tabiki kişileri normal nitelendiriyorum yaş problemi hamilelik vs hariç)

Bilinen çok tehlikeli ölümcül veya kalıcı problemlere yol açıcak bir yan etkisi henuz rapor edilmemiştir. (oldugunada inanmiyorum)

İlaç ile bünyenizin ilk tanışmasında yani ilk hafta ve aylar içinde beklenmedik durumların olması bunların herkezde farklı gündeme gelmesi doğaldır. Bir süre sonra bunlar kesilir.

Paxil'in ben burdayım derdirten etkileri vardır. Eğer ilaca doz arttırma ve azaltma yolları ile başllayip bırakmazsanız gündelik yaşam içinde arada kafanıza arkadan birinin vurdugu gibi bir his hissedersiniz. Bunu bir sarsıntıya benzetebiliriz. (Fiziksel değil). Bu kesinlikle tavsiye edilmez ancak ben çok kez paxil e 40mg doz ile başlayip ayni şekilde doz altma yapmaksızın kesip bıraktığımı biliyorum. Bu belirtiler bıraktığınızdan 1-2 gün sonrasinda başlayacak 3-4 gün içinde son bulacaktır. Ayni şekilde doz aşımı ile başlamamış iseniz başlangıç içinde süreler azalmasına rağmen geçerli.

Paxil tek bir ilaç değildir kullandığınız paxil uyku yapabilir. Ancak sosyal fobi için kullanilan populer paxil kesinlikle uyku yapmaz. (yaklaşik 2 senedir kullaniyorum hiç yapmadı. Araştırmalarımda bu yönde sonuçlandı.)

Paxil kesinlikle hic bir bünye ve metabolizmada bağımlılık yapmaz istenildiğinde doz azaltma yöntemi ile 3-5 gün içerisinde bırakılabilir.

Paxil kesinlikle süre içinde doz artımı gerektirmez başladığınız doz eğer örneğin kendimden örnek vereyim 40mg gün ise bundan 10 yil sonrada bu 40mg gündür değişmeyecektir.


Paxil'i istediğiniz süre kadar kullanabilirsiniz isterseniz ömür boyu isterseniz 5 yıl isterseniz 1 yıl. Bu ilacın misyonu bisiklet sürmeyi öğrenene kadar sizi tutmaktır bıraktığında eğer sürebiliyorsanız düşmeden problem yok ama biraz gidip düşerseniz kesinlikle ilaca geri dönmeyi öneririm.

Hiç bir şekilde abartılıcak bir zararı bulunmadıgından istenildigi kadar kullanılabilir. (süre olarak)


İnsanların metabolizmaları birbirinden farkllılıklar gösterebilir belki başkalarında böyle etkiler yapmayabilir ancak temelde her insanin yapısı aynıdır ufak tefek değişiklikler umulan kadar farklılık dogurmaz sanmiyorum. Temel mimari olarak her insan temelde aynıdır. Dolayısı ile Paxil'in bende gösterdiği etki bir başkasinda tam zıt yönde olmaz. farkliliklar illaki olucaktır. ama tam zıttı oluyorsa başka bir problem kullanılan paxil türü veya beraberinde kullanilan baska bisiler ile etkileşiyor olaiblir.

Son olarak Paxil için yapacağınız araştırmalarda özellikle ingilizce yaparsanız rastlayacağınız çok çok göreceğiniz kelime "Perfect" olacaktır.
Buna ancak alternatif olabiliceğine inandığım etkin antidepresanlarında olduğunu duymuştum. Onlarıda araştırıyor veya kullaniyor olabilirsiniz.
Sonuç olarak amacım ilacın reklamını yapmak değil ancak bir çok mucizesine şayit olmam beni kurtarmış olması ve okuyup araştırdıklarım bana bunları söyletmiştir.

Son ÖSYM sınavına sırf ilacı test etmek için girdim sınıfta etrafım kızlarla doluydu ve böyle olması benim için daha iyiydi ortam ne kadar sert olursa o kadar iyi bir deney ortamına sahip olacaktım hoca tuvaletiniz gelse veya çıkmak isteseniz vs vsbile dışarı çıkamazsınız diyip olayı iyiden iyiye ölümcül boyutlara çekti eğer paxil olmasa ben orda tarihimde görmediğim zorluğu çekecektim ancak tek gram bişi hissetmedim ve bunu orda bir mucize olarak nitelendirdim hatta kendimi tutamadım kahkahalar atip gülmeye başladım tüm dikkatleri üstüme çektim sonra olayı abartıp sıranın ustune koydum bi bacağımı ama evdeki yatağımda olduğumdan bile rahattım ;)


Tüm herkezin bir an önce şifalar bulması ve aşırı sosyal bireyler olması dileğiyle okurken sarf ettiğiniz enerji için üzgünüm ancak teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
0x43
Kullanıcı avatarı
m_savaroglu
Mesajlar: 41
Kayıt: 27 Eki 2005, 00:47
Konum: Eskişehir

Mesaj gönderen m_savaroglu »

merhaba
bahsettiğin paxil paroksetin içeren seroxatın muadili olan paxilmi?
Piraye
Mesajlar: 11
Kayıt: 17 Eki 2005, 15:58

Mesaj gönderen Piraye »

Merhabalar. Ben de neredeyse iki aydır prozac kullanıyorum ve geçen cumadan beri kendimde inanılmaz değişiklikler hissetmeye başladım. Daha önce konuşmaktan çekindiğim için, daha doğrusu heyecandan konuşamadığım için bana tam bir işkence olarak gelen iş toplantılarında en çok konuşan kişilerden biri oldum yaklaşık birkaç gündür. Hatta etrafımdaki insanlar da bendeki değişimi fark etti ve gayet olumlu tepkiler almaya başladım. Kendime yeniden güven duymaya başladım ve artık konuşurken sesim titreyecek mi? yanlış bir şey söyler miyim? diye düşünmeden konuşuyorum -ve isterse yanlış olsun ben bir fikrim olduğunu göstermiş oldum hiç değilse diyorum kendi kendime- ve böyle yapmak beni çok rahatlatıyor. İşin ilginç tarafı birkaç gündür zihnim açıldı sanki, daha özgün düşünceler geliştirmeye başladım ve bu da işteki insanların bana bakışını değiştirdi gibi. Gerçi İlacı bırakınca eski halime dönerim diye korkmuyor değilim ama bence herkes kendine uygun ilacı bulup kullanmalı, baştan ilaçların bir faydası olmuyor diye düşünmek yanlış, ilaçsız bu problemin çözümü çok zor. Ayrıca başladığınız ilacı uzun süre kullanmanız ve sabretmeniz gerekiyor, çünkü ilaç etkisini ancak belli bir süre sonra gösteriyor. Ben ilacı bırakmayı bile düşünmüştüm, hiçbir faydası yok gibi gelmişti üstelik baş ağrısı yapıyordu. Ancak şimdi iyi ki bırakmamışım diyorum.
Kullanıcı avatarı
starmaster
Mesajlar: 504
Kayıt: 17 May 2005, 13:53

Mesaj gönderen starmaster »

evet ilacsız tedavi olmaz ama
herşeyi ilacada bağlamamak lazım
senin cabaların olmasa olmazdı
Kullanıcı avatarı
YALNIZIMDOSTLARIM
Mesajlar: 289
Kayıt: 07 Eki 2005, 09:59
Konum: ankara

Mesaj gönderen YALNIZIMDOSTLARIM »

0x43 verdiğin biligiler için teşekkürler.
"Böcek olmayi kabullenenler, ezilince sikayet etmemelidirler"
F. SCHILLER
umutsuz1981
Mesajlar: 46
Kayıt: 14 Kas 2005, 23:11

şaşırdım kaldım

Mesaj gönderen umutsuz1981 »

Ya arkadaşlar ben doktora gideli gerçi 1 ay falan da olmadı ama bana doktor sizin kullandığınız o ilaçları niye yazmadı ki. Dideral zpdrex ve buskas verdi. Bu ilaçların ismini not edip doktora sorucam. Ben de artık toplum içinde eleştirilme korkusu, ve başkalarının beni yargıladığı hissini bi kenara bırakıp hayatımı yaşamak istiyorum ya :cry: :cry:
Kullanıcı avatarı
Can kardeş
Mesajlar: 17
Kayıt: 15 Eki 2005, 07:18
Konum: antalya
İletişim:

Re: PAXIL'in GÜCÜ!!

Mesaj gönderen Can kardeş »

[quote=''0x43'']amacım ilacın reklamını yapmak değil[/quote]
umarım öyledir
çünkü çokça övülen 'Dideral'i kullandım bir faydasını göremedim
bahsettiğiniz ilaçla aynı hayal kırıklığına uğramak istemiyorum :cry:
yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. :lol:
Rabbim, benim göğsümü aç.
Bana işimi kolaylaştır.
0x43
Mesajlar: 11
Kayıt: 05 Ara 2005, 16:24

Mesaj gönderen 0x43 »

Arkadaşlar kesinlikle ilacın reklamına yönelik bir niyetim yok babam bu Glaxo firmasının sahibi değil :) Tek istediğim yardımcı olmaktıki ben kendi adıma bu vakalar içinde en çaresizlerin baş noktalarında olduğuma inanan biriydim ve ilacı kullanmaya başladığımda hiç bir belirti yapmadığı için eywah buda işe yaramadı başka çarem sanırım kalmadı demeye başlamıştım çünki ne bir yan etki ne bir düz etki gözlemlemedim aspirin gibi içiyodum taaki mesajımdada sölediğim gibi ösym sınavı benim için önemi çok büyük olan gerilimi çok çok yüksek olan sınavlar toplum önünde konuşma yapma karşı cinsle ilişkiler vs gibi durumlara kendimi maruz bırakıp testler yapana kadar orda anladımki bu sessiz ilaç hic bir degisik etki göstermeksizin sadece işini yapiyor :) mucize olarak nitelendirdiğim buydu. Diğer ilaçlar kötüdür demiyorum. Ancak en içten istediğim herkezin öyle veya böyle paxil veya taxil le çare bulması.
ilk mesajıma başlarken anlatmak istediğim gibi "Derdi çeken bilir"

Yine uzun bir mesaj yazıp bir takım detaylara girip kafa şişirmek istemiyorum. Paxil'in türünüde özellikle söylemedim sadece araştirilip öğrenilmesini istediğimden ötürü.

İstikrarli olursa insan kazanan kendisi olur herkese tekrardan acil şifalar diliyorum.

Sağlıcakla.
zone
Mesajlar: 57
Kayıt: 22 Kas 2005, 01:53
Konum: izmir

Mesaj gönderen zone »

arkadaşlar sakın bu tür ilaçları doktor tavsiyesi ve gözetimi dışında kullanayım demeyin. zaten isteseniz de kullanamazsınız. yararı olmayacağı gibi zarar verme olasılığı da vardır. "beynimin kimsayı bozuk herhalde" diyerek çok etkili başka kimyasalları kontrolsüzce ve uzun süreli o beyne boca etmenin hiç akıllıca olmayacağı açık. 0x43 deneyimini gerekli uyarıları yaparak anlatmış, ona bir lafım yok. ama sanki birileri "bi de bunu deneyelim" mantığıyla hareket edebilirmiş gibi geldi.

örneğin şu an evdeki ilaç kutusunda bir kutu paxil duruyor. ama hiçbir şekilde onu içmeyi düşünmüyorum. doktor bile teklif etse "mümkünse olmasın" derim.

şunu unutmayın. sosyal fobi tedavisinde ilaç kullanmadan başarı elde etmek mümkün. diğer yandan ilaç tek başına asla bir işe yaramayacaktır. hiçbir ilaç başaramaz bunu. geçici bir iyileşme sağlasa da bıraktığınız anda eski halinize dönersiniz. eğer böyle bir şey istiyorsanız alkol kullanın bence, daha az zararlı. bir mantığı var mı ama? yok.

doktor kontrolünde yapın ne yapacaksanız. hem sf'li hem cahil olmayın.
0x43
Mesajlar: 11
Kayıt: 05 Ara 2005, 16:24

Mesaj gönderen 0x43 »

Evet Zone dediklerine bende değinmiştim ancak daha çok rakamlar vererek ilaçsız bundan kurtulanların sayısı oldukça düşük malesef ama dediğin gibi gayet tabi mümkün. İlacı doktor kontrolu altında alma olayına gelince evet sana katiliyorum seni eleştirmiorm ancak doktorların bir kısmını eleştirmek istiyorum çünki doktora gidince kafanizin icindeki kimyaya bakmadan yüzünüze bakarak sizi dinleyerek bu ilacı veriyor kimyamı ya nerden biliyor? 2 soru sorup 2 satir yazip gönderiyorlar.


Benim çok param var 80 milyon ve katlarını gönül rahatlığı ile 2 sorusuna yanıt vermek için doktora veririm diyenlere bişi demiyorum elbet ;)

Zone'un dedikleri ancak büyük TIP merkezlerinde olur yada hastanelerde mevcut sizi baştan aşağıya inceler ilaçları ona göre verirler. diğer türlü ancak 2 soru yanıtında ilaçlari yazip elinize tutturur sonra da ara ara sorar nasil hissettiğinizi. Yanlış anlaşılmasın ama işte böyle olana ben tepkiliyim. Eğer diyorsalarki bizim insan üstü bi yeteneğimiz var biz adamın gözlerinden kimyasına fizyolojisine biyolojizine dalar çıkarız derim gel benim Annanemde bel fıtığı var bakarak bir emar çekte kadın makineye giremiyor rahat olsun :D

Hey kamil kafana dikkat ettimde sanırım kimyanda asit türlerinde düşüş var bir gün uğra Muayenehaneme yeni tıbbi cihazlar aldım BlueTooth ile asit atalim sana :D


Turkish Education

Dip not:
Yanlızca BÜYÜK TIP MERKEZLERİ ve HASTANELERİ şiddetle öneriyorum. Veya mevcut doktorunuza muayenehanesinde bu durumu izah edip bağli olduğu hastane veya sağlık kurumunda gerekli incelemeleri yaptirtabilirsiniz. Ancak böyle ilaç ile aranizdaki uyuşumu kanun edersiniz diger her türlüsü teoriden ibaret.
zone
Mesajlar: 57
Kayıt: 22 Kas 2005, 01:53
Konum: izmir

Mesaj gönderen zone »

bilemiyorum bu konular daha önce tartışıldı mı ama bu forumda özellikle ilaç kullanımı konusunda genel bir bilinçsizlik görüyorum. örneğin başka bir başlıkta bir arkadaş rivotil adlı ilacı doktor günde yarım tablet dediği halde günde 2 tablet içmeye başladığın ve sonraki bir ayının "kabus gibi" geçtiğini anlatıyor. dörk katlık bir doz aşımı hoşgörülebilecek bir olay değil.

0x43'ün doktorlar hakkında şakayla karışık söylediklerinde de bir şeye katılmıyorum. bir ilaç kullanmak için tepeden tırnağa incelenmeniz, mr çektirmeniz gerekmez.

psikolog dediğiniz kişi 4 yıllık fen-edebiyat fakültesi mezunudur. ilaç verme yetkisi de yoktur, vermez de. bir psikiyatrist ise 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl daha okur uzmanlaşabilmek için. yani en azından 10 yıl. bizim burada "beyin kimyası" falan deyip hakkında lisedeki biyoloji bilgilerimiz ötesinde en ufak bir fikrimizin olmadığı şey onun mesleğinin ta kendisidir. kafamızın içinde neler döndüğünü anlaması için bizimle on dakika konuşmayı yeterli bulduysa bu onun takdiridir. unutmayalım ki biz onun gördüğü ne ilk ne de son hastayız.

ama insanlarda genellikle şu vardır. örneğin bir doktorun kısa sürede hastalığını anlamasını ve çözüm üretmesini ilgisizlik olarak algılarlar. diğer yandan "piyasa doktoru" veya "sosyete doktoru" tabir edilebilecek kişiler hastanın gözünü boyama işine daha çok ağırlık verirler. herhangi bir rahatsızlığınız için gittiğinizde sizinle daha çok ilgilenebilirler, daha çok test yaparlar, türkiye'ye ilk kez gelmiş pahalı bir cihazı uygularlar, türkiye'de bulunmayan ilaçlar tavsiye ederler belki. bunlar hastanın gözünde doktoru büyütür, daha profesyonel bir imaj oluşturur. ve hastanın gururunu okşar. bu doktorlara rağbet ve verilen ücret daha falzadır. oysa iyi bir doktor hastayı memnun etmekle değil hastalığı tedavi etmekle ilgilenir. halk arasında "iki tık tık" olarak algılanan şey budur.

doktorun yalnızca yüzümüze bakarak bizi çözmesi gururumuza dokunmamalı. o kadar önemli değiliz, hastalığımız o kadar anlaşılmaz değil. kendimizi çok abartıyoruz. ilaçlar, hastalıklar ve tadeviler üzerinde zaten uzun yıllar araştırmalar yapılıyor ve bunları yalnızca doktorlar biliyor. ilaçlar bizim tartışabileceğimiz, şu işe yarıyor bu yaramıyor diyebileceğimiz bir şey kesinlikle değildir. ama bu forumda çok yapılıyor bu. bu konuda forumun belli kuralları var mı bilmiyorum ama daha katı kurallar konması gerekiyor.

ilaçların yan etkileri vardır. ilacın etkisi yoksa işe yaramıyor demektir zaten. eczacılığın ve tıbbın simgesi yılandır biliyorsunuz. yani zehir. örneğin bir tablet paxil almak beyninize bir bomba atmak demektir. ilacın içinde akıllı küçük adamlar yok ki içinize girip sf'nizi tamir etsinler geriye kalan hiçbir şeye dokunmasınlar. bombayı hedefe atmak ve o etkiyle psikoterapinin yardımıyla sorunu çözmek var bu işin özünde. oysa siz rastgele bombayı atarsanız ve o etkini verdiği sersemlemeyle "bitti galiba" derseniz yalnızca kendinize zarar vermiş olursunuz. hem doktor gözetimi olmadan o ilacın doğru şekilde işe yaramakta olduğunu nereden anlayacaksınız. baş ağrısı değil ki bu "baş ağrım geçtiğine göre ilaç işe yaradı demek ki" diyebilin. unutmayın sosyal fobi ilacı diye bir şey yok. sosyal fobi tedavisinde de kullanılabilen ilaçlar var.

bu konuda biraz daha hassasiyet bekliyorum yönetimden.
0x43
Mesajlar: 11
Kayıt: 05 Ara 2005, 16:24

Mesaj gönderen 0x43 »

Güzel bir yaklaşım ne diyebilirimki benim son yazımda değinmek istediğimi azda olsa anlamışsın espiri ile karışık yaklaşımlarda bulunduğum doğrudur ancak temelde tüm doktorları kapsayan bir açıklamam söz konusu değildir ki ifade etmek istediğimi biraz daha analiz edip tam anlamıyla anladığınızda herhangi bir art niyetimin kesinlikle olmadığını görüceksiniz. Tabiki bende ifade ederken eksikliklere sebebiyet vermiş olabilirim buda benim kusurum. Evet Zone'un da dediği gibi 10 yıl eğitim görmüş bir doktor insanın duygularına hislerine davranışlarına bakarak beyin kimyasını idrak edebilir zaten kimyasal değişimler üretmezmi bu duyguları hisleri vs. Benim anlatmak istediğim
kişiler daha farklı bir diliminde duruyorlar pastanın. Farkında olmadan veya ifade problemleri ile onların mesleklerine direkt olarak mudale etmiş olabilirim tabiki insanların kendi mesleklerine yönelik bu tarz girişimler hoş olmaz. Niyet olarak böle bir amacım yokki bir doktorda benim mesleğime aynı yaklaşımı gösterse bende bunu kınarım.

İlk yazımdada sölediğim gibi tek amacım keşfettiğim şeyleri paylaşmak burdakiler erişkin insanlar onlar kendi kararlarını verirler dikate alır yada almazlar.

Kesinlikle bilinçsiz doz aşımını önermedim bahsettiğin arkadaş içinde üzgünüm. Benim önerdiğim ise doktorla temas halinde olarak gereken dozu saptamak zaten orta noktayı ister istemez bulursunuz.

Sadece ilaç tedavisi görülmesi taraftarı değilm ama aynı şekilde sadece
diğer methodları yeterli görmüyorum belki hepsinden bir karma tedavi yapilabilir bu doktorun işi.

Şahsım adına söledigim bir kaç seyi yinelemek isterimki ben ilacımı kullaniyorum istediğim dozu aylar hatta yıl önce ayarladım ve memnunum
Zaten bir süre sonra hayatımın en iyi doktorunu buldum diyebilirim kendisi ile çok iyi anlaşabiliyorum bu olayı oda kınamadı. Uygun dozu hastanın kendisininde saptayabiliceğini düşünüyor tabi bu uygunlugun en asgaride tutulmasını hepimiz biliyoruzdur.

Zone'un söylediklerinden bende tek bir noktaya katılmıyorum aspirin değilki içip başağrısı geçince işe yaradığını anlayalım gibi bir örnekleme yapmış. Aksine bende kendi hayatımda tam bunu gözlemledim ayni bir aspirin gibi içtim ve SF geçti ve çalıştığını anladım. bombalama örneği ise doğrudur ilaç direk işini yapabilicek zekaya sahip değildir bunu yaparken bir takım yerlerde zararlar vericektir benim ilgilendigim ise bu zararların seviyesidir ve kendim üzerinde ben bu zararların asgarisine bile rastlamadım. illaki içerde benim saptayamıcagım izlere sebebiyet verebiliyordur ancak şahsım adına ben bu ufak olarak nitelendirdiğim riski gönül rahatlığı ile aliyorum. İnsana sorarsalar ki bogularakmı yanarakmı yoksa cok keskin bir uyutma yöntemi ile mi ölmek istersiniz süphesiz herkes uyuma yöntemini seçer buda şahsım adına aynı şekilde düsündügüm bir konu SF ve SF nin doguracağı berbat psikolojik veya bir cok durum/hastalıkla uraşacağıma ben bu yan etkiyi kabul ediyorum.
Söylediğim gibi hepimiz erişkiniz herkez hür iradesini kullanabilir.

Bir arkadaşım daha var psikolog'a gitmesine rağmen kendisine cipram verildi ilaç hakkinda bilgim yok bu sekilde yazıldıgından bile emin değilm ancak psikologların ilaç yazma yetkisinin olmadıgını biliyoruz ama verdi? işte benim yukarıda izah etmek istediğim buydu yani Turkish Education demek türkiyede bir çok seyin yolunda gitmemesine yönelikti yoksa tüm TIP alemini karsıma alma gibi bir niyetim yok :D Ve sonuç olarak kendisi ilacı ancak 1 ay kullanabildi mazereti ise uyku idi kendini yatağa çaktığına inaniodu ilacın. Evet herkez de bende gösterdiği aspirin etkisini göstermeyebilir veya bu göstermez bir baskasi gösterir bunuda ben bilemem.

Ve önemle söylemek isterimki her ne kadar ben bile arkama yaslanip okudugumda imkansiz desemde ilk yazdıgım mesajda ilaç ile ilgili veya ona tümleşik olarak bahsettigim konulardaki sözlerin bir cogu doç uzman ve cok ender olarak prof psikiyatristlerin sözleridir.

Yinede konu üzerinde daha fazla durmayacam ben paylaşıcaklarımı paylaştım sansasyona gerek yok :o

Acil şifalar.
Kullanıcı avatarı
yok
Admin
Mesajlar: 1469
Kayıt: 09 Mar 2005, 16:21

Mesaj gönderen yok »

zone yazdı: bu konuda biraz daha hassasiyet bekliyorum yönetimden.
Daha önce defalarca doktor tavsiyesi olmadan ilac kullanilmasi hakkinda tepkimi belirttim.
Bunlardan iki tanesi:

http://www.sosyal-fobi.net/forum/viewto ... sc&start=0

http://www.sosyal-fobi.net/forum/viewto ... c&start=15

ilaclar konusunu tamemen kaldirsak dahi forumun bir yerlerinde yine bahsedilecektir mutlaka. Cünkü sosyal fobililerin cogu terapi yerine ilac tedavisini tercih ediyor. Buna ragmen konusulmasin yasaklayalim diyorsaniz oylamaya acalim cogunlugun istedgi olsun.
zone
Mesajlar: 57
Kayıt: 22 Kas 2005, 01:53
Konum: izmir

Mesaj gönderen zone »

yasaklamaya gerek olduğunu sanmıyorum. yalnızca biraz hassas davranmak yeterli ki şu anda da öyle yapıyorsunuz sanırım. sosyal fobili olunca insan doktora gitmekten çekinebilir (ben çekiniyorum sayılır mesela). bir ilaç ismi öğreneyim de tedavimi kendim yapayım diyebilir. buna karşı uyanık olmak gerekiyor.
0x43
Mesajlar: 11
Kayıt: 05 Ara 2005, 16:24

Mesaj gönderen 0x43 »

Sizinle son bişi daha paylaşmak istiyorum özellikle zone kardeş beni daha iyi anlayacaktır Ben doktora gitmeyin direk paxil için demiyorum demedim böle dediğimide idda etmediniz biliyorum ancak ben istiyorumki gittiğiniz doktor sizi iyi dinlesin sizinle ilgilensin iki soru ile reçeteyi elinize verip yollamaasın yani bir SF olarak ben bu ilgisizlik karşısında verdiğim paralara emeklere üzülüyorum şuan. Neden Doktora gidildiğinde bir çok doktor eğrisine doğrusuna oturup bizimle ilgilenmiyor onlar psikiyatrist bevliye uzmanı olsa herhalde bunu istemezdim örnek Kemal Sayar var Star Tv de Ruhun labirentleri diye bir program sunuyor. O adam konuştukca ben gevşiyorum ve kendisini samimi buluyorum tabiki böle doktorlarımız çok mesela benim son dialogta oldugum doktor böyle biri diyebiliriz ama onu bulana kadar çok yanlış kayaya çarptım başkaları çarpsın istemiyorum kendisi ile ilaçlari terapileri hatta hipnoz vs bir çok şeyi konuştuk ve dilediğin saate durumda bişi oldumu hiç kimseyi değil hic bir yakınını değil beni cep telefonumdan ara demişti.

Bu yaklaşımların yaratıcağı güven hissini tahmin edebiliyorsunuzdur. Yani ben bir sinemaya gittiğimde bile paxil içmiyor olsam dahi arkamda bir Doç. olduğunu hatırlayip sakinleştiğim bile oluyor.

İlaç konularının yasaklanma fikrine sıcak bakmiyorum ben şahsen ki önüne geçilmez bir başka başlık altında bu konu yine açılıcaktır her ne kadar yan etkilerinden korkulsada bu ilaçlar teknoloji harikası ürünler
bir düşünün ya 1750 lerde 1800 lerde yaşiyo olsaydık adım gibi eminim
bu ilaçlara muhtaç olurduk. Her yazımdada belirttiğim gibi ben sürekli sölüyorum herkez erişkin karar verebilen insanlar hür iradelerine kalmış ben buraya hadi gidip ölelim desem herkez gelirmi hiç sanmiyorum bu bağlamda kişinin kendi öz iradesine kalmış bu kısmı bizi ilgilendirmiyor işin. Sürekli uyarı yazıları ben ekliyorum ama forum'a üye olunurken bu tarz uyarılar büyük puntolu yazılar ile kullanıcıya okutulur ve 13 yaş altı kullanıcılar ilaç vb başlıklara giremez ise sorun çözülmüş olur bi nevi.

Ve son olarak biraz özel bir soru olabilir ama Zone senin ilaçlara olan bu temkinliliğin ailemde veya çevremde bir çok kişide gördüğüm bir durum
evet onlar zehir ama o zehir bizi hayata döndürüyor. Ve unutulmaması gereken bişi "Her getiririnin bir götürüsü vardır" yani bizi hayata döndürürken illaki bizden aldıkları aliyodur. Bu günlerde yediğimiz içtiğimiz yiyecekler bile bize enerji sağlarken aslında bir çok probleme sebebiyet veriyolarki özellikle son yıllarda sağliksiz gıdalarda arttı bu zararda aynı doğrultuda artiyor.

Düştüğümüz bu görüş ayrılığında doktorlar bile tartışabiliyor bazenki genelde doktorlar değilde psikolog ile psikiyatristler arasında tartışmalar olabiliyor psikolog lar senin gibi savunuyorlar cunki ilaç yazamiyorlar :D
psikiyatristlerin tamamı demiyorum ama coğunluğu ilaçların vaz geçilmezliğinden haberdar. Tabiki senin bahsetmek istediğin buda değil
sen daha çok ilaç konusunda bilinçli olunmasını bilinçli kullanılmasını düşünüyorsun. Evet bu doğru gibi bir yaklaşım ama ben erişkin biri olarak kendi adıma bunu kabul etmiyorum. İsmini vermiyim ama 2-3 doktorun klinik gözetimi altında vermeye korktukları ilaçlari ben keyfi olarak içebiliyorum ;) "Aferin iyi yapiyorsun" diyebilirsin bu genel standartlarda yanlış olabilir ama 156 kez sölediğim gibi bünye benim mantık benim okuma yazmam araştırma kabiliyetimde var risk almaya kendi adima yetkimde var öyleyse son karar benim.

Tabiki toplumu yanıltıcı bilgi vermenin bir anlamı yok. Ama bunuda 156 kez söyledim başlığı açmış olduğum ilk yazıda kimseyi yanıltmak gibi bir niyetim yoktuki bir çok uyari mesaji verdim. Ve samimi olarak tekrar sölüyorumki ben artık bir SF değilim ve kimsenin olmasını istemiyorum.
Net anlamı ile eskiden SF olan biri olarak burdayım ve sadece çorbada tuzum olsun diye girdim. Amacım corbayı içenleri zehirlemek değil
Ben kurtuldukdan sonra forum'u buldm mademki kurtulan biriyim demekki bi takim birikmiş birikimlere sahibim o halde bunu derdini net anladığıma inandığım kişilerle paylaşmayı deniyim onlarda kurtulsun ;)

Teşekkür ederim. Forum'daki görevimi tamamladım kalın sağlıcakla.
Kilitli