....

....

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 467 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Sonraki

düzenli kitap okurmusunuz
evet 48%  48%  [ 106 ]
hayır 52%  52%  [ 113 ]
Toplam oy : 219
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: Bu Sıralar Ne Okudum Ne Okuyorum...
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 11:17 
Kullanıcı avatarı
cerulean yazdı:
2004 yilinda yeniden yayinlanan Nathan Never serisinin 11. cildini okudum... Hikayenin baslangici, cizgilerdeki detay ve bilimkurgu olmasi haricinde beni cok sarmadi... Sanirim Dylan Dog'a baslayacagim. Arada curukler ciksa da Avrupa grafik romani ABD'deki muazzam endustriye ragmen daha cok keyif veriyor...

Sende ne ilginç kitaplar okuyosun yaa : )

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2010, 17:25 
Kullanıcı avatarı
Agatha Cristie'nin 10 Küçük Zenci kitabını okudum , okuduğum en sürükleyici kitaptı , şimdide Roger Ackroyd Cinayeti'ni okumayı planlıyorum.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010, 17:15 
Kullanıcı avatarı
en son Jose Saramago- Körlük kitabini okudum, herkese tavsiye ederim. merak edenler icin kitabin arka kapagini kopyalicam, biraz reklam gibi olacak ama neyse :)

Araba kullanmakta olan bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken ansızın körleşir. Körlüğü, başvurduğu doktora da bulaşır. Bu körlük, bir salgın hastalık gibi bütün kente yayılır; öldürücü olmasa da tüm ahlaki değerleri yok etmeyi başarır. Toplum, görmeyen gözlerle cinayetlere, tecavüzlere tanık olur. Ayakta kalabilenler ancak güçlü olanlardır. Koca kentte körlükten kurtulan tek kişi, göz doktorunun karısıdır. Portekiz'in yaşayan en önemli yazarı olan Jose Saramago, bu çarpıcı romanında körlük olgusunu bir metafor olarak kullanmış, basit imgelere, sıradan sözcük oyunlarına başvurmadan, yoğun bir anlatımla, anlatıcının ve kahramanların konuşmalarını ortaklaşa bir monologa dönüştürerek, kurgunun evrenselleşebilmesi açısından kişilere ad vermeksizin liberal demokrasinin insanları sürüklediği sağlıksız ortamı olağanüstü bir ustalıkla yaratmıştır

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010, 23:41 
Kullanıcı avatarı
Gonçarov'un Oblomov adlı romanı bir harika.rus romanlarını seviyorsanız,dostoyevski falan okuyup da beğenmişliğiniz varsa kesin okuyun derim.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2010, 22:55 
papatyam yazdı:
en son Jose Saramago- Körlük kitabini okudum, herkese tavsiye ederim. merak edenler icin kitabin arka kapagini kopyalicam, biraz reklam gibi olacak ama neyse :)

Araba kullanmakta olan bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken ansızın körleşir. Körlüğü, başvurduğu doktora da bulaşır. Bu körlük, bir salgın hastalık gibi bütün kente yayılır; öldürücü olmasa da tüm ahlaki değerleri yok etmeyi başarır. Toplum, görmeyen gözlerle cinayetlere, tecavüzlere tanık olur. Ayakta kalabilenler ancak güçlü olanlardır. Koca kentte körlükten kurtulan tek kişi, göz doktorunun karısıdır. Portekiz'in yaşayan en önemli yazarı olan Jose Saramago, bu çarpıcı romanında körlük olgusunu bir metafor olarak kullanmış, basit imgelere, sıradan sözcük oyunlarına başvurmadan, yoğun bir anlatımla, anlatıcının ve kahramanların konuşmalarını ortaklaşa bir monologa dönüştürerek, kurgunun evrenselleşebilmesi açısından kişilere ad vermeksizin liberal demokrasinin insanları sürüklediği sağlıksız ortamı olağanüstü bir ustalıkla yaratmıştır

filmini izlemiştim ilginçti...

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2010, 23:48 
Kullanıcı avatarı
Korkma Ben Varım - Murat Menteş

Önce Murat Menteşin "Dublörün Dilemması"nı okumuştum tesadüfen .. harika bi yazışı var .. kelimelerle ve insan hayatlarıyla çok matrakça oynuor .. harika bi kitaptı .. Şantajans firmasının yaratıcısı bi albino kahramanımızın ve arkadaş çevresinin maceraları .. Ve büyük aşkı Dilara Dilemma .. Ve biçeşit maske yapıp insanların dublörlüğünü yapması .. Acaip yaratıcı girişimci :) Gerçekte olsa baya işime yarardı .. Mesela düün derneklerde :)

Bu dier kitabı da harika .. Kesinlikle okumanız lazım :) çokçok tavsie ediorum .. deişik bi mizah .. Gönül İşleri Bakanlığının İleri gelenlerinin öldürülmesiyle başlıor kitap ve bi aksiyon şeklinde devam edior ..

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2010, 17:13 
Kullanıcı avatarı
kpss tarih kitabı..

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 01 May 2010, 19:57 
Kullanıcı avatarı
Şu otobüs yolculuklarım da olmasa kitap okuyamayacağım. Sonunda bitirdim
5 Sevgi Dili (Gary Chapman)
Şu kitabı, özellikle evli çiftlerin hepsine okutmak lazım. İçindeki tavsiyeleri uygulasalar, hiç tartışma, boşanma olmazdı herhalde. Birbirine sevgi, saygı duyan eşler olurlardı. Çocukları da mutlu, özgüvenleri yerinde, sağlıklı bireyler olurdu.

Bence okumayan kalmamalı...

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 02 May 2010, 00:15 
Kullanıcı avatarı
ne zamandır kitaba ara verdim bende şu aralar eğitim bilimleriyle gk gy uğraşıyorum eğer atanırsam kamyonla kitap yıkacam evin önüne ..okumak lazım okunmayan ülkede

Aşka uçmadıktan sonra kanatlar neye yarar -- Mevlana

Aşka vardıktan sonra kanatları kim arar -- Yunus Emre

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 02 May 2010, 01:25 
Kullanıcı avatarı
Yusuf Atılgan- AyLAK AdAM.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 02 May 2010, 18:41 
Kullanıcı avatarı
bu siralar Genc Wertherin Acilarini okuyorum. imkansiz bir aski anlatiyor ve kahramanin buna daha fasla dayanamiyip intihar edisini.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 02 May 2010, 20:23 
Kayıp gülü okudum en son o bitti.şimdi
Ejderha dövmeli kızı okucam.
Düşünce gücüyle tedavi kitabını da okumuştum.Forumdada Sflilere tavsiye ediyorlar bence sizde alın o kitaptan.

MesajGönderilme zamanı: 05 May 2010, 15:59 
Kullanıcı avatarı
Son okuduğum ; James Patterson / İkinci Şans
Åžimdilerde ise ; Adam Fawer / Empati

isimli romanını okuyorum.

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010, 02:42 
Kullanıcı avatarı
Roger Ackroyd Cinayeti'ni bitirdim, olması gerektiğinden uzundu bence ama sonu çok iyiydi.

Şimdiyse damardan girdim , The Catcher in the Rye'ın ingilizcesini okuyorum (türkçesi Çavdar Tarlasında Çocuklar)

Profil  Ã‡evrimdışı

MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010, 17:56 
Kullanıcı avatarı
Catcher bitti, Kurt Vonnegut'un Mezbaha No 5 kitabına başladım, etkileyici bir kitaba benziyor.

Profil  Ã‡evrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 467 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Panel

Başa Dön Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Aranacak:
GeçiÅŸ yap: