dideral

İlaçlar hakkında merak ettikleriniz..
nevrotik
Mesajlar: 8
Kayıt: 04 Şub 2007, 21:26

lysanxia

Mesaj gönderen nevrotik »

arkadaslar Lysanxia diye bir anksiyete ilaci var kullanan yada bilen varsa bilgi verebilirmi.
Kullanıcı avatarı
kabusum
Mesajlar: 123
Kayıt: 01 Kas 2006, 04:17

Mesaj gönderen kabusum »

[b]boromir[/b] bende sf lıyım ılac kullanıyortum doktor tavsıyesıyle almadım bu sıteden bırısınden aldım ve işe yarıyor yanı gercekten hergun kullansam belkı sf dıye bırsey olmayacak. su anda askerde oldugum ıcın ılac alamıyorum :) ılac az kaldı bakalım bıtınce ne yapacagım o yüzden sadece hafta sonları carsıya cıkarken alıyorum. isimleri dogmatil ve seroxat bende ıse yaradı yanı arkadasım. valla basşa ılacta olsa denerım bu sf den kurtulmak ıcın ne olsa kullanırım bıktım artık sf lı olmaktaan.
umutluyum83
Mesajlar: 1
Kayıt: 18 Haz 2007, 16:43

Mesaj gönderen umutluyum83 »

diderali ben günde 120mg kullandım hiçbir faydasını görmedim el titremesi için ne önerirsiniz
Kullanıcı avatarı
isyankar
Mesajlar: 43
Kayıt: 13 Tem 2006, 13:33

Mesaj gönderen isyankar »

Dideral'ı bana
doktor ek ilaç olarak yeni verdi.
yan etkisi olur diye
başlayamıyorum bir türlü.
NE İŞE YARIYOR TAM OLARAK SÖYLEMEDİ BİLE
kullananlar yazabilirmi lütfen????
sildiğin yerde durmuyorum sen geçerken bakmıyorum hayallerde yoksun şimdi örttüm hepsini
vay bee
Mesajlar: 42
Kayıt: 04 Eki 2006, 22:58
Konum: izmir

Mesaj gönderen vay bee »

isyankar yazdı:Dideral'ı bana
doktor ek ilaç olarak yeni verdi.
yan etkisi olur diye
başlayamıyorum bir türlü.
NE İŞE YARIYOR TAM OLARAK SÖYLEMEDİ BİLE
kullananlar yazabilirmi lütfen????
Yan etkisi olur mu bi fikrim yok(bana olmadı ve de kullananlardan da duymadım).Dideral kalp ritmini normal düzeye getiriyor.Bu nedenle de aşırı terlemeyi,titremeyi önlüyor heyecan yaratan durumlarda.Bana günde 1 adet kullanmamı önerdi doktorum ama ben ayda-yılda 1 kere o da eğer çok önemli bi sunum-anlatım tarzı bi görevim olursa kullanıyorum.Ama bu kadar kısıtlı bi kullanımda bile etkisinigösteriyor.Senin ne kadar kullanman gerektiğini bilmiyorum ama doktorunun tavsiyesine uy;ona göre bi kullanım şekli belirle kendine.
Çek Elini Dünyanın Üstünden;;Defol Git Bu Adamdan...
Kullanıcı avatarı
muratokato
Mesajlar: 111
Kayıt: 16 Nis 2006, 15:30
Konum: İSTANBUL

Mesaj gönderen muratokato »

dideralin yan etkkilerinden rahatsız olduysanız.
size aynı etkiyi yapan bir bitki;ALIÇ
ama uzun vadede etkili oluyor.en az 2-3 gibi ay kullanmalısınız.
ben denemedim ama bir arkadaşa tavsiye ettim.dideral kadar olmasada etkisi var dedi.bence uzun vadede etkisi artacaktır.
herkeste etkili olur diyemem.denemek lazım.
dideral gibi vazodilatör etkisi var.yani damarları genişletiyor.
alıç ile ilgili site;

http://www.bitkisel-tedavi.com/alic.htm
TEK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY YAZILARIMA HALEN DAHA BİLİMSEL BİR ELEŞTİRİ YAPILMAMIŞ OLMASIDIR.BU İNSANLARIN OKUDUKLARINDAN VE BİLDİKLERİNDEN KENDİLERİNİNDE EMİN OLMAMASININ GÖSTERGESİDİR.

bunuda ben yazdım.
Kullanıcı avatarı
tdurden
Mesajlar: 209
Kayıt: 07 Oca 2007, 19:42

Mesaj gönderen tdurden »

dideralin vazodilatör etkisinin olduğuna dair bir bilgi yok. o amaçla kullanılan bir ilaç da değil. kalp ritim bozukluklarında , hipertansiyonda ve anksiyete de kullanılır. kısmen migren içinde kullanılır.
Kullanıcı avatarı
muratokato
Mesajlar: 111
Kayıt: 16 Nis 2006, 15:30
Konum: İSTANBUL

Mesaj gönderen muratokato »

tdurden yazdı:dideralin vazodilatör etkisinin olduğuna dair bir bilgi yok. o amaçla kullanılan bir ilaç da değil. kalp ritim bozukluklarında , hipertansiyonda ve anksiyete de kullanılır. kısmen migren içinde kullanılır.
vazodilatör etkisi yok.doğru.özür diliyorum.
bu günlerde sentetik ilaçların bitkisel muadillerini araştırıyorum.hobilerim arasında.biraz karıştırdım galiba.

ama alıç bütün alanlarda değilde şu durumda dideralin muadili olabilir.dideral;anksiyeteye bağlı taşikardinin kontrolündede kullanılıyor.
örn;kişi sinirlendiği zaman beyinden MSS ile böbrek üstü bezlerine mesaj gönderiyor.bu bezlerde kana adrenalin ve noradrenelin gönderiyor.vucut alarma geçiyor.tabi bu normal ve aslında gerekli durum zamansız olduğu için kılcal damarlardanda gelen kanın bir anda belirli damar gruplarında toplanması ile kalbe aşırı yük biniyor ve kalp atım sayısını arttıyor yani taşikardi oluşuyor.(kısaca böyle)

alıçda uzun vadede taşikardiyi ve kronik yüksek tansiyonu azalttığı için etkili oluyor diye düşünüyorum.ayrıca sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri tespit edilmiş.
kaynak;

http://www.davetci.com/bitki_alic.htm
TEK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY YAZILARIMA HALEN DAHA BİLİMSEL BİR ELEŞTİRİ YAPILMAMIŞ OLMASIDIR.BU İNSANLARIN OKUDUKLARINDAN VE BİLDİKLERİNDEN KENDİLERİNİNDE EMİN OLMAMASININ GÖSTERGESİDİR.

bunuda ben yazdım.
anon
Mesajlar: 3
Kayıt: 17 Mar 2008, 01:01

Mesaj gönderen anon »

arkadaşlar diderali arada bir kullanıyordum oda yarım şeklinde başta iyibir duruma soktu beni yani el titremsi azaldı ama sonra tekrar oluyordu şimdi hipnoza başladım doktor diderali yarım tablet günde 3-4 defa almamı söyledi ona arada bir aldığımı söyledim ama düzenli alınca faydasını göreceğimi söyledi bu 6. gün elimde titreme kalmadı özgüven geldi ama hafif bir halsizlik durumu oldu fazla değil oda normal deniyor yan etkilerinde varmış şimdi merak ettiğim uzun süre kullandıktan sonra tabi birden bırakarak değilde doktorun tavsiyesiyle bırakınca etkisinin nasıl olacağını merak ediyorum yani kısa süreli kullanımda almadığında titreme tekrar oluyor uzun süreli kullanımda umarım olmaz
aynı şekilde uzun süre kullanan varmı
beyindeki virüs
Mesajlar: 23
Kayıt: 05 Ağu 2007, 04:21

Mesaj gönderen beyindeki virüs »

arkadaşlar dideral sigarayla etkisiz hale gelirmi ve sigara kullanmak sosyal fobiden kaynaklanan panik atağı tetiklermi çünkü ben her sigara içtiğimde kalbim çarpıyor
Kullanıcı avatarı
naribeyza
Mesajlar: 2287
Kayıt: 16 Nis 2006, 14:31

Mesaj gönderen naribeyza »

beyindeki virüs yazdı:arkadaşlar dideral sigarayla etkisiz hale gelirmi ve sigara kullanmak sosyal fobiden kaynaklanan panik atağı tetiklermi çünkü ben her sigara içtiğimde kalbim çarpıyor
Sigaranın gençler de dahil herkesde taşikardi yani çarpıntıya yol açtığı artık nerdeyse herkes tarafından biliniyor.Bunun için normal bir insanda bile bunu yapıyorsa bizim gibi heyecanlanmaya müsait insanlar kesinlikle sigara kullanmamalı diye düşünüyorum.Bence bırak çok faydasını görürsün.
deniz75
Mesajlar: 132
Kayıt: 05 Eki 2006, 13:55

Mesaj gönderen deniz75 »

Sigara kalpte çarpıntı bununla birlikte ellerde titreme ve vucutta yorgunluk ve halsizlik yapıyor.Özellikle heyecanlı bir ortamda içilen ilk sigara paniğin artmasına sebep oluyor.Aman uzak durun desemde kendimde bu illeti kullanıyorum.
Kilitli