Aurorix kullanan varmı???

İlaçlar hakkında merak ettikleriniz..
Kilitli
serkan026
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Kas 2006, 12:18

Aurorix kullanan varmı???

Mesaj gönderen serkan026 »

arkadaşlar sonunda cesaretimi topladım ve doktora gittim bana Aurorix adında bir ilaç verdi. bunu kullanıpta fayda gören varmı . etkileri nasıl .herkeze farklı ilaç veriyorlar bunun sebebi ne ki acaba. genelde xanax kullanılıyor sanırım en cok forumda. bu aralar bu antidepresanlara cok ihtiyacım var moralim acayip bozuk kpss atanamadım çünkü :(
serkan026
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Kas 2006, 12:18

Mesaj gönderen serkan026 »

kusura kalmayın bu konu açılmış zaten ama aradan zaman gecmiştir sanırım. kullananlar için bir değişiklik varmı faydasını görüyorlarmı acaba??
Kullanıcı avatarı
azimli
Moderatör
Mesajlar: 1645
Kayıt: 04 Tem 2006, 01:32

Mesaj gönderen azimli »

ben aurorix i yaklaşık beş sene kullandım.
ve bende gerçekten işe yaradı.

yalnız bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

ilacı ara vermeden ve doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanmak gerekiyor.

benim üç senem boşa giti düzenli kullanmaığım için.

şu an bırakma aşamasındayım.

ve hala kullanıyorum tam geçtiğinden emin olmak için.
serkan026
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Kas 2006, 12:18

Mesaj gönderen serkan026 »

bu ikinci hafta ilacı kullanmaya devam ediyorum gercekten cok belirgin bir iyileşme hissediyorum şu ana kaadr hiç zor duruma düşmedim. yıllarca boşuna cekmişim bu illeti. hep doktora gitmekten cevremdekilerin öğrenmesinden cekinmiştim . aslında su andaad kimseyle paylaşmadım bu durumu sadece sitresten gittiğimi söyledin onlara ve hayatımda ilk kez kendim doktora gittim.(hastahanelerden nefret ederim) ve aynı durumda olan arkaaşlar varsa kesinlikle bir doktora gitsinler. bu kadar çileyi çekmek zorunda değilsiniz. bir kez kendinizi zorlayın gerisi çok daha kolay olacak emin olun. ben şu anda oldukça rahatım. evet yuzde yuz gecmeyebilir bu hastalık ama ben yüzde 99 yeneceğimi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
umut sönmez
Mesajlar: 30
Kayıt: 01 Tem 2006, 21:28
Konum: HATAY

Mesaj gönderen umut sönmez »

dostum ben hala doktora gitmekten hem tırsıyorum, hem de yediremiyorum.
bu ilacı reçetesiz veriyorlar mı?
ÇARESİZSEN ÇARE SENSİN....
serkan026
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Kas 2006, 12:18

Mesaj gönderen serkan026 »

veriliyor ama doktor gözetiminde almakta fayda var sanırım. doktora gitmek düşünüldüğü kadar kötü değil çünkü bu işin ehli onlar bu hastalığı cok doğal karşılıyorlar hemde moral oluyor işin ehli birinden bilgi almak. sadece ilk adımı atmak için cesaret toplamak cok zor geliyor . zira ben 25 sene bekledim ama artık yeter dedim ve iyikide demişim . gecen yıllarıma yazık olmuş. hayatta her dakikanın kıymetini bilmek lazım. vakit kaybetmeden doktora gidin . recetesinde zaten sosyal fobi için kulalnıldığı yazmış. diğer paxil veya xanax isimli ilaçlar antidepresan sanırım ve daha ağır ve ciddi ilaçlar. yan etkileri var ama ben bu ilaç için yan etki görmedim. ama dozaj önemli sanırım ben en düşük dozajta alıyorum.. eskisine göre cok daha rahatım ama daha uzun zaman kullanmak gerekiyor sanırım gercek tedavi için. bu arada fiyatını söyliyim. 150 mg için 16 ytl 300mg ambalajında satılan 30 ytl.
Kullanıcı avatarı
return_to_life
Mesajlar: 21
Kayıt: 24 Kas 2006, 22:26

Mesaj gönderen return_to_life »

ben bu ilacı askerde iken kullandım. hiç bir işe yaramadığını söyleyebilirim. tabi benim üzerimde. belki de çok fazla rahatsız olduğum için işe yaramadı. başlamam, kullanma sürem ve bırakmam sırasında hiçbir yan etki hissetmedim. herkese farklı ilaç verdikleri doğru. bunun sebebi de hiçbirinin işe yaramaması olabilir :-) ne fark eder diyorlardır. azimli kardeş, sen de sanırım bu rahatsızlıktan ilaç sayesinde değil kendi azminle kurtulmuşsundur. tebrikler
Kaderin amansız oluşu değildir sorun; çünkü insan birşeyi inatla isterse onu elde eder. Korkunç olan istediğimiz şeyi elde ettikten sonra ondan bıkmamızdır. O zaman sucu kaderde değil, kendi isteğimizde bulmalıyız.
Kullanıcı avatarı
sahra öztürk
Mesajlar: 627
Kayıt: 29 Ağu 2006, 16:17

Mesaj gönderen sahra öztürk »

3 ay kadar kullandım ama hiç bir faydasını görmedim
Kimde ne varsa sende de var, sende ne varsa herkeste de var."
Kullanıcı avatarı
Guess_What
Mesajlar: 366
Kayıt: 15 Oca 2006, 20:35

Mesaj gönderen Guess_What »

Ben de aurorixi bir dönem kullandım. ben hiç yan etki yaşamamıştım. aslında yan etkileri az olan bir ilaç (ama gene de kişiye göre değişir). ve etken maddeye göre ilacın etkililiği değişir yani gramaja bakılmaz. çünkü 150 mg aurorix için gerçekten düşük bir dozdur, ama xanax ın 5 mg lık bir tabletinin dörtte biri bile (1,25 mg) ilk kullanan birini mayış mayış mayıştırabilir. dediğim gibi etken maddelere bakar herşey. gerçi vücut zaman içinde bu etken maddeleri tolere edebiliyor o yüzden ilk kullanımda görülen küçük yan etkiler 1-2 hafta içinde ortadan kayboluyor.

arkadaşlar önemli bir şey daha söylemek istiyorum. psikiyatrik ilaçlar ne yazık ki herkeste aynı etkiyi yapmıyor ve kanımca doktorlar benzer vakalarda en çok verim aldıkları ilacı yazıyorlar reçeteye. ama dediğim gibi bu tür ilaçlarda kişiye göre doğru ilaç söz konusu. bir antibiyotik gibi değil yani. örneğin ben ne aurorixte ne de prozacta efexorden aldığım verimi aldım. son ilacım efexorle tedaviyi sonlandırdım. (diğer ilaçlar da iyi gelmişti ama efexor kadar değil).

ve bu ilaçlar, uzman birinin gözetimi altında kullanılmalıdır. bilinçsizce kullanım ileride bazı riskler yaratabilir. örneğin xanax, yeşil reçeteli bir ilaçtır ve tavsiye edilen süreden daha uzun kullanımıyla fizyolojik bağımlılık yanında psikolojik bağımlılık da yaptığı söylenmekte. yani daha sonra bağımlılık tedavisi de görmek zorunda kalabilirsiniz ve bu ne yazık ki hastaneye yatmanızı da gerektirebilir. prozac, aurorix, efexor gibi ilaçlar bağımlılık yapmazlar ama gene de tavsiye edilen şekil dışında yanlış kullanılmamalıdır çünkü sonuçta beyin kimyası etkilenmektedir. yani size tavsiyem kendi kafanıza göre kullanmayın.

bence cesaretinizi toplayıp bir de uzman birisiyle görüşmeyi deneyin. ne kaybedersiniz ki? hangi ilaç olursa olsun, çok ciddi bir yan etkisini görmediğiniz sürece gözle görülür bir değişim yaşayacaksınız. bu değişim tedavinin ilk aşamalarında görece hızlı gelişeceği için 1 ay ya da 2 ay kullanıp "ben iyiyim" deyip bırakılmamalıdır. çünkü bu ilaçların en az 6 aylık kullanımı tavsiye edilmekte ve bu süre 6 aylık periyotlarla uzatılabilmektedir. hatta artık hiç bir şikayetiniz kalmadığında dahi rahatsızlığın ileride tekrarlanmaması için 6 aya yakın bir süre daha kullanılır. ve azaltılarak bırakılır, kesinlikle birden bırakılması tavsiye edilmez çünkü vücudun ani etken madde yoksunluğuna tepkisi rahatsızlığınızın bazı semptomlarını tekrar tetikleyebilir.

bu yüzden bir uzmanla görüşmeyi mutlaka deneyin ve yolunuzda karşınıza çıkabilecek tersliklerde hemen ve çabuk pes etmeyin.
Kullanıcı avatarı
Guess_What
Mesajlar: 366
Kayıt: 15 Oca 2006, 20:35

Mesaj gönderen Guess_What »

ve birşey daha: örneğin depresyonda olmayan birisine bir antidepresan verdiğinizde hiç bir etki yaşanmadığını veya özetle rahatsızlığınızla ilgili olmayan bir ilaç kullandığınızda bir süre hiç bir etki yaşanmadığını biliyor muydunuz?

bir dönem haberlere konu olmuştu kimi mankenler bazı antidepresanları iştahı kestiği için zayıflamak amacıyla kendi kafalarına göre kullanmaktalarmış. o zaman uzmanlar bas bas uyarmışlardı. çünkü bir antidepresan uzun süreli kullanımında depresyonda olmayan birini de depresyona sokabilir. yani tersi etki de söz konusudur. çünkü beyin kimyasının varolan hormonal dengesini etkilemektedir.
Kullanıcı avatarı
sunühat
Mesajlar: 447
Kayıt: 08 Eki 2006, 21:37
Konum: samsun

Mesaj gönderen sunühat »

bende kullandım sevgili azimlinin desteğiyle...

bende ağız kuruluğu uykusuzluk ve uyuşukluk yaptı tamda geçirmiyor...
anlaşılmaz bir manayım şimdi bilmem kim çözer beni...
anatolian
Mesajlar: 34
Kayıt: 11 Ağu 2005, 18:16
Konum: konya

Mesaj gönderen anatolian »

aurorix hikaye gibi geliyorçünkü sadece mao-a enzimini inhibe ediyor . bence hem a hemde b yi inhibe etmesi ile sf tedavisi olabilir. sanırım bu ilaçta iyileşme şansınız % 15 i geçmez
Kilitli